Recept voor rijstepap | Buurman & Buurvrouw
nagerechten, recepten

Rijstpap

Pure nostalgie! Rijstpap, in Nederland ook wel bekend als rijstebrij, is een echt klassiek dessert.
Als kind vonden wij dit altijd een super lekker toetje. Gek genoeg eigenlijk al jaren niet meer gegeten, terwijl het een o zo simpel gerecht is om te maken.

Recept voor rijstpap (rijstebrij)

Ingrediënten voor 6-8 personen:
• 1 liter volle melk
• 80 gr suiker

• 200 gr dessertrijst

• 1 vanillestok
• saffraan (optioneel: voor de gele kleur)

Bereiding:
Zet een pan op het vuur met de melk en suiker en laat dit koken.
Spoel ondertussen de rijst zodat het teveel aan zetmeel wordt verwijderd. Voeg de rijst vervolgens toe aan de melk en roer dit goed door.

Snijdt het vanillestokje in twee, schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit toe aan de melk.
Wil je een gele kleur aan de rijstpap geven? Dan kan je nu de saffraan toevoegen bij de melk.

Laat de melk ca. 30 minuten rustig koken en roer om de 5 minuten. Zo zorg je ervoor dat alles regelmatig kookt en zal de rijst niet aanbranden.

Verdeel vervolgens de rijstpap in schaaltjes of kommetjes. Wanneer je de rijstpap laat afkoelen kan er een velletje ontstaan op de rijstpap. Om dit te voorkomen kan je de toplaag van de pap afdekken met plasticfolie.

Serveer de rijstpap lauwwarm of koud.

De rijstepap is al redelijk zoet door de suiker. Mocht je het nog willen aankleden kan je er altijd een beetje bruine suiker als topping bij serveren.

Simpel recept voor heerlijke rijstpap | Buurman & Buurvrouw

Previous Post Next Post

You Might Also Like