Recept voor amandel-hazelnootboter | Buurman & Buurvrouw
recepten, sauzen en dips

3x Kruidenboter

De lekkerste kruidenboter maak je zelf! Waarom kant-en-klare kruidenboter kopen, als je het zeer eenvoudig zelf kunt maken. Als aperitief, bij de borrel of barbecue of als tussendoortje. Het is heerlijk op vers gebakken stokbrood of Bourgondisch brood.

Het handige is dat de kruidenboter ook ingevroren kan worden. Je kan dus makkelijk iets meer maken en in porties invriezen. Zo heb je altijd heerlijk zelfgemaakte kruidenboter in huis voor een volgende gelegenheid.

Amandel-hazelnootboter

Ingrediënten:
• 100 gram boter
• 25 gram amandelen
• 25 gram hazelnoten
• zeezout, naar smaak

Bereiding:
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Roer de boter mals. Maal de noten fijn in een keukenrobot en meng deze vervolgens door de boter en voeg zout naar smaak toe. Klaar is de overheerlijke amandel-hazelnootboter!

Citroen-bieslookboter

Ingrediënten:
• 100 gram boter
• sap van een halve citroen
• 1 eetlepel fijngehakte bieslook
• zeezout, naar smaak

Bereiding:
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Roer de boter mals en meng dit met het citroensap, de bieslook en kruid af met een beetje peper van de molen.

Italiaanse kruidenboter

Ingrediënten:
• 100 gram boter
• 2 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
• peper, naar smaak
• zeezout, naar smaak

Bereiding:
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Roer de boter mals en meng dit met de Italiaanse kruiden. Kruid af met een beetje peper en zeezout.

Wij serveren de kruidenboter in kleine beugelpotten (125ml). Het staat leuk op tafel en daarnaast kan je dit, wanneer er nog over is, makkelijk bewaren. Geen beugelpotje in huis? Je kan ook met behulp van plasticfolie een rolletje maken. Laat deze minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast, zodat je plakken kan snijden.

Amandel-hazelnootboter is echt super makkelijk en snel zelf te maken | Buurman & Buurvrouw

Previous Post Next Post

You Might Also Like